Resultaten voor isolatiewaarde glas

isolatiewaarde glas
Wat is de K waarde van glas.
De isolatiewaarde van glas wordt weergegeven in de K waarde ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt of warmtetransmissiecoëfficiënt genoemd en is de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. Hoe lager de K waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter dus de isolerende werking van het glas. De U waarde wordt uitgedrukt in W/m2 K oftewel de hoeveelheid warmte Watt die door een vierkante meter m2 glas verloren gaat bij een temperatuursverschil van 1 graad Kelvin K tussen binnen en buitenkant van het glas. Bepaling K waarde. De K waarde van glas hangt samen met de volgend variabelen.: de hoeveelheid ruiten die worden toegepast bijvoorbeeld: enkel, dubbel en driedubbel. hetgeen waar de spouw mee wordt gevuld, bijvoorbeeld: argon, krypton en lucht.
Rendement isolatieglas Subsidie-dubbelglas.nl.
Hierdoor laat het minder warmte door en verbeterd de isolatiewaarde. Er is ook triple glas, wat drie glasplaten en twee spouwen bevat. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe minder warmte het glas doorlaat. Deze isolatiewaarde wordt de U-waarde genoemd en hoe lager deze U-waarde, hoe beter de isolatie.
dubbelglas, dubbel glas, dubbele beglazing, isolatieglas. dubbelglas, dubbel glas, dubbele beglazing, isolatieglas.
Ook dubbelglas" met drie ruiten, drievoudig glas, wordt steeds meer toegepast onjuist wordt dit vaak driedubbel glas genoemd. Enkele positieve eigenschappen van dubbelglas, HR-glas en vooral Triple drievoudig glas, in de volksmond driedubbel glas.: minder warmteverlies, ook bij grotere raamoppervlakken betere warmte isolatie; drievoudig glas isoleert meestal aanzienlijk beter dan HR.
Isolatiewaarden van alle glassoorten? Lees meer over U-waardes.
Een gas zoals Argon of nog beter Krypton wordt toegevoegd aan de spouw tussen de ruiten, hetgeen de isolatiewaarde ten goede komt. De U-waarde bepaald echter of het glas geclassificeerd wordt als HR, HR of HR glas. Dit ongeacht de toegepaste techniek.
HR isolatieglas voor uw woning of bedrijfspand De Glaskoning.
Dit verhoogt de isolatiewaarde dan ook behoorlijk. Goede kozijnen zijn essentieel om de maximale isolatiewaarde van HR glas te behouden. Net als het glas horen de kozijnen over voldoende warmte-isolerende eigenschappen te beschikken. Anders gaat een deel van de winst weer verloren via het kozijn.
Isolatieglas: Informatie en advies van de experts Susteen.
Deze meerprijs wordt vaak wel gecompenseerd door bijkomende voordelen bijvoorbeeld veiligheid, noodzakelijk onderhoud aan de woning. Glas wordt soms tegen bodemprijzen aangeboden. Het ene isolatieglas is echter het andere niet! De isolatiewaarde van iets duurder glas is vaak aanzienlijk beter waardoor u de meerprijs binnen korte tijd vanzelf terugverdient.
Is superisolerend glas de meerprijs waard?
Ga snel naar: voordelen en nadelen prijs hoogrendementsglas premies offertes aanvragen. Wat is superisolerend glas? Hoogrendementsglas wordt niet voor niets ook superisolerend glas genoemd. Het isoleert dan ook 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas en 4 tot 5 keer beter dan enkel glas. Geen verrassing dus als we zeggen dat je er heel wat energie mee kan besparen. Superisolerend glas heeft een isolerende metaallaag tussen een van de glasplaten. Deze laag reflecteert enerzijds de warmte van het huis en laat de zonnewarmte vrij binnen. Bovendien is de spouw opgevuld met een edelgas, meestal argon. Er bestaan verschillende soorten hoogrendementsglas: HR, HR en HR.
Isolatieglas: dubbelglas HR-glas van den Berg Glas Van den Berg Glas.
Kies dan zo mogelijk meteen voor HR. Of beter nog, voor HR. De koper verdient deze extra kosten snel terug. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe energiezuiniger. Isolatieglas bestellen via Van den Berg Glas.
U-waarde isolatieglas? DO.
Een lagere U-waarde betekent in ieder geval lagere stookkosten. Daarbij opgemerkt dat de kostenbesparing bij vervanging van enkel glas door hoog-rendementsbeglazing fors kan zijn, maar dat het weinig zal uitmaken of het nieuwe glas een U-waarde heeft van12, of van 13.

Contacteer ons