Resultaten voor 3 dubbel glas

3 dubbel glas
Triple 3 dubbel glas.
Triple 3 dubbel glas. Op dit moment is nog steeds de meest voorkomende vorm van isolatieglas: dubbelglas, maar de vraag naar energiebesparend wonen en werken neemt echter snel toe. Hieruit voorkomend ook de vraag naar triple-glas oftewel driedubbel glas. Triple glas isoleert namelijk tweemaal zo goed als dubbelglas.
Dubbel glas, HR glas en triple glas MilieuCentraal.
Wat is HR-glas? Hoog rendement glas bestaat uit 2 of 3 glasplaten met daartussen een ruimte de spouw. In de spouw zit droge lucht bij HR en HR glas of een edelgas, meestal argon bij HR glas en triple glas. De lucht of edelgassen in de spouw isoleren; edelgassen isoleren beter dan droge lucht. Aan de binnenzijde van HR-glas zit ook een onzichtbare coating laagje, die de isolatie nog meer verbetert vandaar de aanduiding HR, hoog rendement. De coatings weerkaatsen namelijk warmte, terwijl ze licht doorlaten. Er is ook ZHR dubbel of triple glas met een extra zonwerende coating aan de buitenzijde.
U-waarde glas en R-waarde isolatie.
Hoe lager de U waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter dus de isolerende werking van het glas. Hoe goed het glas isoleert hangt dus af van de van de U-waarde. HR glas heeft een U-waarde van 12. Dat is ruim 50% lager beter dan het eerste generatie dubbel glas met een U waarde van 3.
Subsidie dubbel glas Isolatie-Subsidies.nl.
Home Subsidie dubbel glas. Subsidie dubbel glas. Steeds meer mensen kiezen voor dubbelglas, ook wel isolatieglas genoemd. Het is natuurlijk niet vreemd aangezien het volop voordelen oplevert. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk en zijn er meer dan 1000 isolatieglas aanbieders in Nederland.
Isolatieglas, isolerend dubbelglas of HR-glas Glasspecialisten.nl glasspecialisten.nl.
Isolerend dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder bijv. een metalen kader aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat.
3-voudig glas.
Bij de meeste huizen wordt op het zuiden geen 3-voudig glas toegepast vanwege de verhitting van de middenplaat in de zomer zodat het vaak voorkomt dat in een huis dubbel glas en 3-voudig glas aanwezig is. Dubbel glas heeft nog een duidelijk kouval, koude lucht die naar beneden wegzakt en een soort tocht veroorzaakt. Het nadeel van 3-voudig glas is de condensatie aan de buitenkant in een vochtige nacht. Omdat de buitenplaat van het glas door de isolatie zo sterk afkoelt condenseert de waterdamp even erg als bij een autovoorruit alleen heeft u nu geen ruitenwissers. Dit kan verholpen worden door eens per 14 dagen wassen met een goedkoop middeltje, of met een dure coating bij aankoop die slechts een paar jaar werkt. Door de lage U-waarde van 3-voudig glas kan er bij oude huizen met een erg slecht geïsoleerde muur condens en schimmel optreden in de muur. Al eerder heb ik geschreven over U-waarde en R-waarde, de warmtegeleiding en de warmte weerstand. De U-waarde van HR-glas is 10-11. Van 3-voudig glas, dit is glas met 3 glasplaten en twee spouwen is de U-waarde 05-06, hoe lager de warmtegeleiding hoe beter.
Bouwdetails.
In onze woning hebben we Solar-glas" van Saint-Gobain toegepast, met een g-factor van 60%. Het glas is extra helder, niet groenig zoals normaal dubbel glas en voorzien van extra coatings. Het laat tot 20% meer zonne-energie binnen dan ander 3-laags-glas. De meerprijs van dit extra energiezuinige glas lag rond de 6%. Het lijkt een detail, maar maakt in de energieberekening van de woning wél een meetbaar verschil: de afstandhouders in de randen van het dubbelglas. In normaal glas bestaan die uit aluminium en dat heeft een goede warmte-geleiding uitgedrukt als Psi-waarde in W/mK. De randen van het glas worden daardoor de koudste" plek van het glas en zullen snel beslaan. Om dit effect te voorkomen zitten in ons glas zitten kunststof Thermix-afstandshouders. De psi-waarde van die afstandshouders is met 0038, W/mK veel lager. Onze kozijnleverancier Holz Form heeft ze overigens zonder meerprijs geleverd! Aandachtspunten kozijnen en glas. Isolatiewaarde 08, van venster, zowel glas én kozijn. Zontoetredingsfactor g 50%. TIP: Kies Solar-glas. Professionele, kierdichte inbouw! TIP: Kies een leverancier die ook de inbouw regelt. Koudebruggen via glas-afstandshouders beperkt houden. TIP: kies Thermix-afstandhouders. 3 voudige tochtstrips: kierdicht, onder alle weersomstandigheden, ook na vele jaren!
Triple driedubbel glas zomerdag koel winterdag warm DO.
Keukenachterwand van glas. Terrasafscheidingen van glas. Vouw en schuifwanden. Volg ons op: Schrijf u in voor onze nieuwsbrief: Aanmelden. Vul onderstaande velden in en ontvang onze nieuwsbrief. De Vang 3 8801 RB Franeker Telefoon 0517 39 25 32 Fax 0517 39 70 00.
Driedubbel of tripleisolatieglas De beste prijzen JLM Glas.
Dubbel glas HR. Dubbel glas HR gelaagd. Dubbel glas / figuur. Dubbel glas HR / figuur. Gekleurd gehard glas. Satijn of matglas. Glas op maat. Deuren en wanden. Aantal artikelen: ex BTW incl 21% BTW. Op zoek naar HR dubbelglas?

Contacteer ons